Rijschoolericbakker
Image default
Kinderen

3 Tips voor je volgende klassenuitje

Hoera! Je mag weer eens iets plannen met je klas. Even de blits maken als juf met een te gekke activiteit. De kinderen weer eens los laten in het bos, in een pretpark of een kinderboerderij. Alleen wat ga je doen is de vraag? Wat past er in het budget en wat is geschikt voor mijn groep? Inspiratie is soms ver te zoeken, daarom helpen wij je op weg.

  1. Ga op een excursie

Vrijwel overal is iets te doen en is er wel iemand die iets te vertellen heeft en dat wil delen met de jeugd. Vaak is de kwaliteit van de verteller haast belangrijker dan wat er eigenlijk verteld wordt. Zoek dus iemand met een goed verhaal en vraag eens of je langs mag komen met je klas. Zo zijn ze een dag onder de pannen en leren ze ook nog eens iets.

  1. Een activiteit bij jou in de buurt

Lang niet overal is veel te doen. In Amsterdam is de keuze wellicht reuze, maar in meer afgelegen gebieden moet men al snel creatief worden om met een goede selectie aan ideeën te komen. Daarom is het vaak een slim idee om bijvoorbeeld een locatie te scouten bij jou in de buurt en daar dan de activiteit bij bedenken in plaats van andersom. Heb je bijvoorbeeld een bos of een park in de buurt zitten? Mooi, dan kun je bijvoorbeeld een lasergame huren.

  1. Laat ze los in de eigen buurt

Wanneer je school een beetje in een rustige buurt staat kun je daar waarschijnlijk prima de kinderen los laten. Zet bijvoorbeeld eens een speurtocht uit of een fototocht waarbij ze in alle hoeken van de wijk komen. Zo leren ze spelenderwijs hun eigen omgeving beter kennen.

 

https://huurbijdaniek.nl/lasergame-huren/