Rijschoolericbakker
Image default
Aanbiedingen

De allernieuwste trends op het gebied van autolak

Iedereen met een auto komt er wel mee te maken, autolak. Het is een onderdeel van je auto en de persoonlijkheid die je uitstraalt. Voor de echte autoliefhebbers onder ons is autolak iets wat ze in huis hebben direct nadat ze een gloednieuwe auto hebben gekocht, want als er maar ook iets van een krasje op komt dan kan de lak er meteen op en is alles weer goed. Maar er zijn ook bepaalde trends op het gebied van autolak, en vooral in 2020 waren er een paar die eruit sprongen. In deze blog lees je daar meer over.

Donkere kleuren zullen altijd bovenaan de lijst staan

Het is al bekend dat de meeste auto’s die verkocht worden in Europa meestal donker gekleurd zijn. Dit houdt in dat het vooral de kleuren blauw, zwart, grijs, groen en paars goed bevallen onder de Europeanen. Maar in het algemeen worden donkere kleuren autolak sneller verkocht dan opvallende kleuren zoals roze, rood, geel of oranje. We zien wel dat ze langzaam een comeback beginnen te maken, maar ze moeten nog eerst langs de donkere kanten ervan, want die blijven voorlopig nog aan top.

Op maat gemaakte lak wordt steeds meer gedaan

Bij veel auto’s krijg je de optie om meteen de bijbehorende autolak erbij te kopen. Maar meestal is dat een merk dat ze je aansmeren en vind je het zelf niet zo’n fijne of mooie lak om te gebruiken. Tegenwoordig is het mogelijk om een op maat gemaakte autolak te laten ontwikkelen voor een goede prijs. Je stuurt een foto van jouw eigen auto op en daarbij ook een beetje lak (als je dat hebt). Daarbij zou je zelfs persoonlijk daar langs kunnen gaan en het zelf kunnen omschrijven wat je zoekt in de autolak.

Autolak wordt betaalbaarder

Het is bekend dat autolak steeds betaalbaarder wordt voor ‘normale’ burgers. Daarmee hoef je dus niet meer een goedkopere te vinden omdat je het geld er niet voor hebt. Maar juist een goede die de auto ook nog eens er prachtig uit laat zien en glanzen.