Rijschoolericbakker
Image default
Cadeau

De meest glamoureuze skigebieden voor een reis naar de top in de winter

Metabeschrijving: Op wintersport tijdens de kerstvakantie. In deze skigebieden geniet je samen gegarandeerd van een witte kerst!

Onderweg naar de feestdagen begint een reisje naar de sneeuw samen met je lief opnieuw te kriebelen. Hoe functioneel en leuk is het als je tijdens de wintersportvoorbereiding alvast nadenkt over leuke kerstcadeaus voor hem! En wat zijn de meest glamoureuze skibestemmingen om samen naar toe te gaan? Daarover lees je in dit artikel meer.

 

Kerstcadeaus voor hem

Allereerst natuurlijk de inpaklijst. Leuk voor hem, maar ook leuk voor jullie samen is een tafelboek over skigebieden. ‘100 slopes of a lifetime’ is een dikke pil van 400 pagina’s met schitterende foto’s van National Geographic en boordevol inspiratie voor jullie volgende winterreis! Mocht je nog geen doorgewinterde wintersporter zijn, dan voorziet dit boek je alvast van de nodige reisinformatie en tips.

 

Of wat dacht je van de Kanteen thermofles. Een kopje koffie mag tijdens een dagje skiën of wandelen natuurlijk niet ontbreken. Met een koffiefles van Klean Kanteen houdt je de koffie urenlang warm. Niet alleen handig, maar ook een leuk idee als je op zoek bent naar kerstcadeaus voor hem!  Laat de sprookjesachtige reis naar de witte wereld van een van de volgende legendarische skigebieden maar beginnen!

 

Balderschwang im Allgäu

Een van de mooiste skigebieden is hoogstgelegen gemeente van Beieren ‘Balderschwang.’ Dit kleine dorpje ligt verborgen in de regio Oberallgäu op de grens met Oostenrijk. De weg naar Duitsland vindt zijn oorsprong sinds de jaren zestig en is doorgaans enkel bereikbaar met sneeuwkettingen. Er is 30 kilometer aan pistes aanwezig en een langlaufnetwerk van bijna 60 kilometer. ‘De stamgasten en jonge gezinnen waarderen de schappelijke prijzen van dit sneeuwzekere skidorp.

 

Prachtig panoramaviews in Warth

Het kleine dorpje Warth op de Hochtannbergpass beweert het meest sneeuwzeker dorp van de Alpen te zijn. Jaarlijks wordt hier een pak van maar liefst elf meter gemeten. Het dorp is gemoedelijk en beduidend goedkoper dan Lech. De regio ligt prachtig ingebed tussen de bergen Wartherhorn, Widderstein en Biberkopf, maar een autorit van hieruit naar Lech is niet mogelijk, aangezien de weg ’s winters is afgesloten. De meeste accommodaties zijn gelegen in nabije omtrek van de liften.

 

Alpbach in Tirol: het mooiste dorp van Tirol

Een dorp als van een ansichtkaart, zo mag je Alpbach in Tirol wel noemen. De huisjes van nestelen zich tegen de helling en omringen de barokke kerk Alpbach. Het dorp is tot twee keer toe uitverkoren tot ‘mooiste dorp van Tirol’. Tot op heden is de rustieke sfeer behouden gebleven en hopelijk blijft dat zo, ook al is dit skioord vanwege de verbinding met Wildschönau op de kaart gezet van beste skigebieden van Tirol. Een romantisch hoogtepunt voor stelletjes is echter vooral een magische winterwandeling of een ritje met de paardenslee.

 

Megève: verfijnd en authentiek

Dit bevallig dorpje in de Haute-Savoie heeft een rijke geschiedenis en ontwikkelde zich aan het begin van de vorige eeuw tot een wintersportgebied. Daarom kun je hier genieten van de charme van een Frans skioord. Het is geweldig om door het authentieke dorpscentrum te slenteren. Nostalgie wordt opgewekt door de paardenkoetsen, het enige vervoermiddel dat is toegestaan in het autovrije centrum. Megève biedt ook prachtige winkels, chique theesalons, hippe bars en uitgelezen restaurants.