Rijschoolericbakker
Image default
Zorg

Een begrafenis op jouw manier regelen

Maar voor veel mensen is het regelen van een begrafenis is een ervaring die volledig onbekend is, op een overweldigende tijd. Door mensen de steun te geven die ze nodig hebben om te voelen dat de begrafenissen die ze regelen zinvol zijn, heeft Sarah Jones geïnspireerd om een geruststellende gids te schrijven om dingen op je eigen manier te doen.

Hoewel goede uitvaartdienst zowel gaat over het luisteren naar de wensen van mensen als het verzorgen van de praktische taken, Sarah, die arts was voordat ze een nieuwe roeping in het uitvaartvak vond, heeft geconstateerd dat mensen nog steeds aarzelen om uit te drukken wat ze echt willen.

Vijf dingen om over na te denken

1. De keuze is aan u

Schroom niet om de uitvaartondernemer te vragen hoe zij u zullen ondersteunen en voor hoe lang, of hoe en waar zij voor de persoon aan hun zorg zullen zorgen. Heeft u bijvoorbeeld vragen zoals wat is obductie of hoe u het beste de uitvaart kunt financieren, de uitvaartverzorger kan u ondersteunen bij deze vragen.

2. Denkend aan de persoon die is overleden

Hoe zouden het leven dat ze leidden, de persoonlijke kijk, voorkeuren en interesses van invloed zijn geweest op het soort begrafenis dat ze misschien hadden gewild? Zijn er wensen die ze hebben geuit?

3. Wat voor soort begrafenis wordt het?

Is een viering van het leven meer op zijn plaats dan een plechtige dienst? Kan iedereen het bijwonen, of zijn er bepaalde elementen die je liever tussen de familie houdt?

4. Met inbegrip van familie en vrienden

Naast het eren van een leven dat is geleefd, is een begrafenis een gelegenheid voor mensen om uiting te geven aan de vreugde die iemand heeft gebracht – en om eventuele droefheid over hun dood te erkennen. Wat voor soort rollen kunnen andere familie of vrienden spelen bij de uitvaart die u regelt?

5. Overtuigingen en rituelen

De door jou gekozen begrafenisondernemer moet je kunnen ondersteunen bij de op geloof gebaseerde begrafenisrituelen van een persoon die aanbad, of je wilt misschien bepaalde spirituele elementen toevoegen, zoals een gebed, zegen of belangrijke locatie in een meer seculiere dienst. Rituelen kunnen een speciale betekenis krijgen bij een begrafenis – en kunnen symboliek of een vorm van ceremonie inhouden die niet-religieus is; van het aansteken van kaarsen tot het dragen van iemands favoriete kleur.

 

https://uitvaartpolis-online.com/kennisbank