Rijschoolericbakker
Image default
Auto's en Motoren

Hoe kies je de beste rijschool?

Het is heel belangrijk om een goede rijschool te kiezen als je wilt beginnen met rijlessen. Er zijn heel veel rijscholen waar je uit kunt kiezen, dus het is handig om alvast te weten waar je het beste op kunt letten voordat je een keuze maakt. Kijk je bijvoorbeeld naar een rijschool Amsterdam, dan is het slim om te kijken of deze rijschool wel bij jou in de buurt komt. Sommige rijscholen zitten in een bepaald gebied, waardoor je niet thuis opgehaald en afgezet kan worden. Dit is natuurlijk niet zo een heel belangrijk punt, want je kan altijd naar de school toe fietsen als dit echt de ideale rijschool is. Lees hieronder waar je in ieder geval wel echt op moet letten voordat je een rijschool kiest.

Bekijk de cijfers

Een rijschool met een aantal jaren ervaring beschikt over allerlei cijfers die wat zeggen over de kwaliteit van de school. Een bekende statistiek voor rijscholen is bijvoorbeeld het slagingspercentage. Dit zegt natuurlijk niet alles over de rijschool en de instructeurs die er werken, maar het zegt wel iets. Is het slagingspercentage bij de ene school veel hoger dan bij de ander? Je doet er waarschijnlijk goed aan om te kiezen voor de rijschool waarbij het slagingspercentage het hoogst is. Ook kun je kijken naar de jaren van ervaring die je instructeurs en de rijschool hebben. Het ligt er dan een beetje aan wat je voorkeur is, want een oudere instructeur heeft misschien wel meer ervaring, maar het kan zijn dat jij een jongere instructeur prefereert natuurlijk!

Luister naar anderen

Vandaag de dag is het makkelijker dan ooit om kwaliteit te herkennen, namelijk doordat je online altijd ervaringen van anderen kunt opzoeken. Niets zegt zoveel als de mening van mensen die al eerder bij de rijschool lessen hebben gekregen. Op deze manier kun je er ook een beetje achter komen of de instructeurs van de rijschool vriendelijk, geduldig of juist erg pittig zijn. 

Vraag een proefles aan

Als je denkt één of meerdere rijscholen op het oog te hebben, kun je het beste een proefles aanvragen. Alleen in de praktijk kom je erachter of het een rijschool is die aan je verwachtingen voldoet en bij je past. Tijdens een proefrit kun je alvast goed het lesplan doornemen, zodat je een compleet beeld krijgt van wat je kunt verwachten van de school.