Rijschoolericbakker
Image default
Huishoudelijk

Let hierop bij het kopen van een dweil

Let hierop bij het kopen van een dweil

Bij het kopen van een Dweil zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Het formaat is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen. Dit omdat iedereen natuurlijk een andere lengte heeft. Het is dus handig om er een te kiezen die je kunt verstellen. Mocht je een keer ziek zijn of wat anders, dan kun je hem aanpassen aan de hoogte van iemand anders. Daarnaast is het wringsysteem ook erg belangrijk. Bij de standaard modellen moet je dit zelf met de hand doen. Echter zijn er ook modellen die met een emmer en een speciaal wringsysteem geleverd worden. Dit is een stuk makkelijker en bovendien hoef je dan ook niet elke keer krom te gaan. 

Het gebruiksgemak is ook niet geheel onbelangrijk. Je kan beter iets met kwaliteit kopen, zodat het dweilen snel gebeurd is als een goedkoper model waarbij je vaker over de plekken heen moet. Er zijn zelfs dweilen die beschikken over een spuitsysteem waarmee je een beetje water over de vloer spuit. Hierdoor maak je de dweildoek niet te nat en kun je langer dweilen zonder te wringen. Bovendien spaar je zo ook veel water uit. Ook kan hij op deze manier beter het vuil vasthouden. Als hij te nat is dan verspreid je het en zie je het uiteindelijk weer over de vloer terug.

Ondergrond is het allerbelangrijkste

Bij 5top krijgen wij regelmatig de vraag wat het allerbelangrijkste is bij het kopen van een dweil. Dat is toch wel de ondergrond waarop je hem gaat gebruiken. Voor bijna iedere ondergrond heb je een ander product nodig. Sommige ondergronden mag je namelijk niet met schoonmaakmiddelen behandelen en dus ook niet een dweil die je daar eerder voor gebruikt hebt. Let dus goed op met het schoonmaken wat wel en niet mag op tegels, laminaat en andere vloeren.