Rijschoolericbakker
Image default
Auto's en Motoren

Touringcar huren? Natuurlijk bij De BusSpecialist!

Een touringcar huren wordt vooral gedaan door mensen die een schoolreis, groepsreis of ander evenement hebben te organiseren. Door de bus als vervoermiddel te kiezen, is er flexibiliteit. Maar het is ook kosteneffectief en milieuvriendelijk. Voor meerdaagse tochten kunt u de bus natuurlijk ook gebruiken voor uw programma en zo ook besparen op de vaak te dure huur van excursiebussen op de bestemming.

Touringcar huren met of zonder chauffeur?

Vaak vragen mensen zich af wanneer ze een touringcar huren of deze met of zonder chauffeur wordt gehuurd. Natuurlijk kunnen er argumenten zijn voor beide opties, maar een touringcar huren mét chauffeur heeft toch wel de voorkeur.

De volgende punten zijn voor hen doorslaggevend:

  • Opleiding
  • Ervaring
  • Professionaliteit
  • Veiligheid
  • Kennis van rij- en rusttijden

Opleiding

Op de eerste plaats heeft iedere buschauffeur een geschikt rijbewijs nodig. Verder is hij of zij getraind in de basis van het besturen van een bus en heeft hij kennis van de veiligheidsregels tijdens het rijden. De chauffeur van de touringcar moet ook vertrouwd zijn met alle regels en weten hoe deze toe te passen. Dit omvat de algemene informatie, rechten en ook plichten van een beroepschauffeur. Ook een belangrijk punt zijn de veiligheidsvoorschriften op het gebied van de wettelijk voorgeschreven rij- en rusttijden.

Rijtijden & rusttijden

Een belangrijk onderwerp is de correcte naleving van de rij- en rusttijden tijdens een busreis. Door het gebruik van getrainde chauffeurs wordt bijna elke minuut van het rijden geregistreerd. De buschauffeurs houden altijd de toegestane rijtijden in de gaten en plannen de route en de pauzes volgens deze specificaties om hun rusttijden te kunnen nemen. Bij lange afstanden kan het ook voorkomen dat er twee buschauffeurs moeten worden ingezet om aan de eisen te voldoen.

Professionaliteit / Ervaring

De buschauffeurs van De BusSpecialist hebben meestal ontelbare kilometers achter de rug. Daarom kun je ze op het gebied van ervaring en de bijbehorende professionaliteit niet voor de gek houden. Ze beheersen hun bus als geen ander en bieden de passagiers een veilige rijervaring.

Daarom luidt het antwoord op de vraag: ‘Moet ik een touringcar huren met of zonder chauffeur?’, wat mij betreft als volgt: Volmondig JA!