Rijschoolericbakker
Image default
Sport

Trainen met een bokszak staand is het beste alternatief van het 21ste eeuw

Trainen met een bokszak staand is het beste alternatief om fit te worden en plezier te hebben.

Als je op zoek bent naar een training om fit te worden, af te vallen, plezier te hebben, spanning los te laten en waar je vanaf nul kunt beginnen, sluit je dan aan bij de trend die Victoria’s Secret modellen al volgen en begin met het slaan op een bokszak staand.

Bedenk dat je om een stoot te geven (die bijna 11 meter per seconde beweegt) bijna elke spier in je lichaam gebruikt, van de voet die je gewicht ondersteunt tot de knokkels van de hand die de zak raakt. Grote spiergroepen worden volledig gecoördineerd: de impact op de zak activeert elke spier op je schouders en armen, je core (borst- en buikspieren en rug) is altijd in beweging en je bilspieren en benen zijn actief omdat je voortdurend aan het huppelen bent.

Daarom is boksen een echte aanrader als je een volledige workout wilt. Hier zijn de belangrijkste voordelen van het slaan op een bokszak staand.

  • Ontwikkel verschillende fysieke vaardigheden

Het slaan op een bokszak staand  helpt je tegelijkertijd je kracht, snelheid, coördinatie en uithoudingsvermogen te verbeteren. Denk niet dat je om op een bokszak te slaan alleen heel sterk moet zijn; wat je echt nodig hebt is cardiovasculair en spieruithoudingsvermogen, twee vaardigheden die je ook met deze activiteit ontwikkelt.

  • Hoge intensiteitstraining

Je zou kunnen stellen dat de beroemde HIIT (High Intensity Interval Training) al vele jaren in gebruik is bij het boksen. In feite bestaat elke boksronde uit 3 intense minuten stoten gooien en ontvangen en 1 minuut rust, en duurt een wedstrijd 12 ronden. Bij training met een bokszak staand is de combinatie van hoogintensieve beweging en rust hetzelfde. Deze trainingsmethode die nu zo in de mode is, is de meest effectieve manier om vet te verbranden en af te vallen, als je ook serieus op je voeding let.

  • Ontlast al je stress

Bokshandschoenen aantrekken en voor een bokszak staand gaan staan is zonder twijfel het startpunt om de spanning van je dagelijkse leven te vergeten. De concentratie die je nodig hebt om de bewegingen en slagen op de zak correct uit te voeren, helpen je om je volledig los te koppelen van de buitenwereld; het is de oase die je hersenen nodig hebben. Na afloop van de sessie voel je je als herboren.

  • Train je buikspieren

De beste formule voor keiharde buikspieren is de combinatie van cardiovasculaire oefeningen en bewegingen die de buikspieren trainen. Boksen is een van de beste trainingsroutines omdat het beide activiteiten combineert. Als je bijvoorbeeld rechts en links stoot, is het buikgebied de hele tijd aan het werk, bij elke draai, en is het ook verbonden met de beenactiviteit. Aan het einde van de training zul je merken hoeveel je buikspieren hebben gewerkt! Blijf daarom ook gezonde voeding eten om dit resultaat zo lang mogelijk te hebben.

  • Train ook je benen!

Wanneer je op de bokszak staand slaat, zijn je benen voortdurend actief omdat ze moeten bewegen als een veer, dat wil zeggen, ter plaatse huppelen. Je zult merken hoe je benen hard gewerkt hebben aan het einde van de sessie!

  •  Calorieën verbranden in een razend tempo

Boksen is de “vetverbrandende” training bij uitstek; naast het helpen afvallen en het verstevigen van je spieren. Op een elliptische fiets of een loopband verbrand je niet dezelfde hoeveelheid vet als met boksen. Je verbrandt niet alleen een groot aantal calorieën tijdens de training, maar je blijft ook na afloop vet verbranden door de hoge intensiteit van de oefening. Zorg er daarom ook voor dat je altijd op je voeding let en een gezonde levenstijl op na houdt.

bokszak staand