Rijschoolericbakker
Image default
Beauty en verzorging

Vier tips voor een vette huid

Heb jij last van een vette huid? Een vette huid produceert vaak een hoop talg en dat kan vervelende problemen, zoals acne veroorzaken. Als dit uit de klauwen loopt kun je het best een afspraak maken bij een huidkliniek. Verder heb je misschien iets aan deze tips.

Op de juiste manier schoon houden

Een vette huid produceert veel talg en om te voorkomen dat deze talg je poriën verstopt, is het belangrijk je huid goed schoon te houden. Was je gezicht in de ochtend en in de avond met een milde reiniger. Als je make up draagt: haal dan in de avond eerst je make up er af en was dan nog eens. Het is belangrijk om regelmatig, maar niet te vaak te wassen, want als je te vaak wast gaan je talgklieren nog harder werken en ben je verder van huis.

Scrubben

Maak verstopte poriën schoon door één à twee keer per week te scrubben, bij voorkeur met een scrub speciaal voor het gezicht op basis van klei, zout of suiker. Scrubben is heerlijk, maar doe het niet te vaak, want te vaak scrubben is niet goed voor je huid.

Gebruik geen vette producten

Je bent misschien gewend om elke dag een dagcrème en misschien ook een nachtcrème te gebruiken. Dat is goed, want je huid moet voldoende gehydrateerd worden. Echter een crème is op basis van vet en dat kun je met een vette huid niet nog eens extra gebruiken. Gebruik in plaats daarvan een hydraterende gel om de vochtbalans van je huid op peil te houden.

Let op met voeding

Van bepaalde voedingsmiddelen is bekend dat ze de talgproductie van de huid bevorderen. Het is een beetje per persoon verschillend wat wel en niet van invloed is op de huid, maar een overmaat aan dierlijke producten zoals zuivel en vlees is berucht. Ook zijn sommige mensen gevoelig voor chocolade en gefrituurde snacks. Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat het voor je huid gewoon belangrijk is om een gezond en gevarieerd dieet aan te houden met niet te veel verzadigd vet en wel veel vitaminen en mineralen in de vorm van groente en fruit.