Rijschoolericbakker
Image default
Auto's en Motoren

Waar let je op bij het halen van je rijbewijs in maastricht?

Rijbewijs halen in Maastricht

Je wilt gaan rijlessen in Maastricht , maar bij welke rijschool? En wat is het verschil per rijschool? Natuurlijk wil je met zo min mogelijk lessen je rijbewijs halen en het liefst met maar één examen. Daarnaast wil je zekerheid dat je jouw examen zo snel mogelijk haalt. Let dan op het slagingspercentage van een rijschool. Maar wanneer is dit slagingspercentage goed en wanneer niet? Wij zoeken het voor je uit.

 

Mate van belang van het slagingspercentage

Hoe belangrijk is het slagingspercentage van een rijschool precies? Heeft het slagingspercentage een correlatie met hoe goed een rijschool is, of heeft dit meer te maken met de doelgroep waar de rijschool zich op focust?

 

Definitie slagingspercentage

Het slagingspercentage is het percentage van de leerlingen die in één keer slagen bij het eerste rijexamen. Bij een tweede rijexamen is er ook sprake van een slagingspercentage, maar die hoort niet bij het slagingspercentage van de eerste poging.

Een hoog slagingspercentage geeft niet altijd aan of een rijschool goed is. Het kan namelijk zijn dat een rijschool met een hoog slagingspercentage extra lang wacht met zijn leerlingen op praktijkexamen te sturen. Op deze manier zorgt de rijschoolhouder ervoor dat zijn slagingspercentage heel hoog blijft. Echter, kan dit wel betekenen dat sommige leerlingen extra veel lessen moeten afleggen of dat sommige leerlingen niet eens de mogelijkheid krijgen om op examen te gaan. Kortom, een hoog slagingspercentage geeft dus niet altijd weer of een rijschool ook goed is.

 

Het begeleiden van leerlingen met faalangst

De begeleiding van een bepaalde doelgroep leerlingen kan invloed hebben op het slagingspercentage. Een voorbeeld hiervan is het begeleiden van mensen met faalangst. Deze groep mensen kan namelijk helemaal vastlopen bij een examen waardoor zij het gevoel krijgen dat ze het examen volledig verpesten. Dit gevoel heeft een negatieve invloed op de leerling tijdens het examen en zal vaak voor een negatief examenresultaat zorgen. Toch kunnen deze leerlingen met de juiste begeleiding slagen voor hun praktijkexamen. Rijschool Cordewener in Maastricht begeleidt ook deze leerlingen naar het praktijkexamen. Ze hebben vele jaren ervaring met leerlingen die lijden aan faalangst.

Om te kijken of het een match is tussen de rijschool en jou, raden wij aan om een proefles aan te vragen. Deze les is vrijblijvend, waardoor je nog altijd kunt beslissen om over te stappen naar een andere rijschool. Aan het kijken voor een Rijschool in Maastricht? Neem eens een kijkje op de site.

http://cordewenerscholing.nl