Rijschoolericbakker
Image default
Winkelen

Waarom een koffiemolen essentieel is voor elke koffiewinkel

Als je een koffiewinkel hebt, of er een wilt beginnen, dan is koffiemolen essentieel. Een goede koffiemolen is het verschil tussen diepgaande smaak en smakeloos brouwsel. We geven je 5 redenen waarom elke koffiezaak voor een koffiemolen moet gaan.

1. Perfecte afgestelde maalgraden

Koffiebonen moeten op de juiste maalgraad gemalen worden om het beste resultaat te krijgen. Te grof gemalen bonen leveren onvoldoende siroop en een te dun brouwsel, terwijl te dun gemalen bonen resulteren in een bittere smaak en een zwaar brouwsel. Koffiemolens met afstelbare maalgraden zorgen voor de juiste maalgraad, zodat je de perfecte espresso krijgt.

2. Vermogen om voor verschillende koffiesoorten te malen

Een goede koffiebar heeft verschillende koffiesoorten in het aanbod. Oudere koffiemolens kunnen meestal alleen de fijnste bonen malen, wat niet genoeg is voor verschillende koffiesoorten zoals espresso, cappuccino, latte macchiato, etc. Moderne koffiemolens hebben een breed scala van malingsinstellingen om te malen voor alle soorten koffie. Bovendien hebben veel koffiemolens dubbele malers, waardoor er verschillende malingsinstellingen openstaan.

3. Organisch gemalen bonen

Als je maal je eigen bonen, ben je verzekerd van organische geproduceerde koffie. De koffie wordt onmiddellijk gemalen zodra de koffiebonen in de koffiemolen gegaan zijn, waardoor de versheid optimaal is. Organische bonen levert de meest nutritieuze koffiebonen. De meeste koffiemolens hebben instelbare malers, waarmee u uw eigen malingsinstellingen kan maken. De klanten van je koffiezaak zullen je hierom waarderen.

4. Consistente malingsresultaten

Voor de verschillende koffiesoorten moeten de koffiebonen op verschillende maalgraden gemalen worden. Goede koffiemolens leveren consistente malingsresultaten, zodat de koffie steeds even smaakt en steeds even dun of dik is. Kwalitatief hoogstaande koffiemolens geven je een consistentere maling bij elke cyclus.

5. Hoge productiviteit in korte tijd

De laatste reden waarom je een koffiemolen moet hebben, is omdat je hoge productiviteit krijgt in korte tijd. In tegenstelling tot de handmatig gemalen bonen, waar je een lange tijd mee bezig bent, kan een koffiemolen in korte tijd een grote hoeveelheid bonen maken. Daarom is het ideaal om je koffiezaak te voorzien van een goede koffiemolen.

Top kwaliteiten koffiemolens

Bij het uitkiezen van een koffiemolen, is het belangrijk dat je lett op enkele top kwaliteiten. Zoek naar koffiemolens met instelbare maalsnelheden en afstelbare maalinstellingen. Een sterkheidinstelling is ook handig. Let ook op het opslagkapje voor gemalen koffie, want je wilt niet dat je bonen opwarmen door te lang in de molen te blijven.

Conclusie

Een koffiemolen is essentieel voor elke koffiezaak, omdat het verschil maakt in de smaak van de koffie en ook omdat het productiviteit in korte tijd biedt. Kijk daarom om naar een koffiemolen met instelbare maalsnelheden, afstelbare maalinstellingen, sterkteregeling en een opslagkapje voor gemalen koffie. Wil je meer weten over verschillende koffiemolens en hun prestatie? Kijk dan naar de koffiemolen test op Hobbykok Community.