Rijschoolericbakker
Image default
Auto's en Motoren

Welke automerken zijn het duurzaamst?

Tegenwoordig is duurzaam leven niks raars meer. Mensen recyclen en proberen het milieu zo min mogelijk te vervuilen. Mensen gaan zuiniger met hun spullen om, zo ook met hun sleutels. Echter kan het voorkomen dat je sleutel kwijtraakt. Om paniek te voorkomen kan je via een mobiele autosleutelmaker een reservesleutel laten maken. Terug naar het milieu. Een van de grootste boosdoeners voor het milieu zijn auto’s die CO2 uitstoten. Auto’s met problemen stoten veel verkeerde gassen uit. Echter correct rijdende auto’s stoten de meeste gassen uit terwijl ze aan het rijden zijn. Hoe kan je het autorijden nou duurzamer maken? Zijn er bepaalde modellen of merken die duurzamer zijn?

BMW

BMW houdt zich erg bezig met duurzaamheid. De meest duurzame auto’s van BMW tot heden zijn de i-modellen. De i-modellen zijn een serie van elektrische auto’s. De volledig elektrische auto’s zijn emissievrij en gericht op het combineren van een premium gevoel inclusief aandacht voor duurzaamheid. De auto’s zijn geproduceerd aan de hand van een lichtgewicht constructie met carbon. Duurzaamheid komt terug in het interieur door middel van recyclebare materialen. Ondanks het feit dat er andere materialen gebruikt worden is dat niet te zien en straalt  het interieur van de i-modellen nog steeds evenveel elegantie en sportiviteit uit als de ‘minder’ duurzame BMW modellen.

Toyota

Toyota werd in 2010 uitgeroepen tot het meest duurzame automerk van Nederland. Dit was natuurlijk niet zonder reden. De Toyota Hybrid is een hybride auto. Dit houdt in dat de auto zowel een benzinemotor als een elektromotor heeft. Deze auto kan dus rijden als een brandstofauto maar heeft ook de mogelijkheid om te rijde als een elektrische auto. Deze optie onderscheid Toyota van andere hybride auto’s en maakt Toyota een van meest zuinige automerken van Europa. Naast alleen maar auto’s op de markt brengen die duurzaam zijn werkt Toyota ook achter de schermen aan duurzaamheid. Toyota houdt zich aan de officiële wetten op het gebied van het milieu en duurzaamheid maar draagt zelf als bedrijf ook iets bij aan het milieu. Toyota werkt aan de hand van drie programma’s: het European Environmental Action Plan, de Environment Policy en het Toyota Earth Charter.

Daimler

Daimler heeft in het verleden in samenwerking met Ford en Nissan sports utility vehicle in andere woorden SUV auto’s uitgebracht. Dit zijn brede auto’s met een verhoogde bodem en een groot laadvermogen. De SUV auto’s die in samenwerking waren uitgebracht reden op waterstof. Het produceren van de brandstof op waterstof is het enige prijzige aan auto’s op waterstof. De andere kosten zijn zo laag dat deze vorm van auto’s op een gegeven moment duurzamer was dan elektrische auto’s. Echter wordt de vraag naar auto’s op waterstof steeds kleiner omdat een goed waterstof infrastructuur er niet is. Dit zorgt ervoor dat klanten eerder voor een elektrische auto gaan in plaats van een waterstofauto. Daimler heeft binnen zijn bedrijfsstrategie vastgelegd dat zij duurzaamheid in zo veel mogelijk bedrijfsactiviteiten willen verwerken, Het werken aan een auto zonder emissie staat voorop voor het bedrijf.

Duurzame automerken

De meest duurzame automerken zijn BMW, Toyota en Daimler. Al deze automerken hebben naast specifieke duurzame automodellen ook duurzaamheid in hun bedrijfsstrategieën opgenomen.