Rijschoolericbakker
Image default
Auto's en Motoren

Zakelijke autoverzekeringen vergelijken, hoe gebeurt het?

Het is in de praktijk altijd van belang om een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten autoverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden. Op dit vlak wordt er onder meer een onderscheid gemaakt tussen de gewone autoverzekeringen en de zakelijke exemplaren. Voor deze laatste geldt dat het uiteraard specifiek autoverzekeringen betreft die in het leven zijn geroepen om zakelijke voertuigen te verzekeren. Het kan daarbij gaan om de voertuigen voor bijvoorbeeld taxibedrijven, bestel bedrijven, autorijscholen, etc. Van zodra een bepaald voertuig voor een zakelijke reden wordt gebruikt moet er een zakelijke autoverzekering voor worden afgesloten. Voordat je dit doet is zakelijke autoverzekeringen vergelijken evenwel een absolute must. Wil jij graag ontdekken hoe dit in de praktijk precies in zijn werk gaat? Lees dan vooral even snel verder!

1.) Wat heb je nodig om een vergelijking uit te kunnen voeren?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de gegevens die je nodig hebt om een zakelijke autoverzekering te kunnen vergelijken. Voordat je een bepaalde vergelijking kan uitvoeren zal je kunnen vaststellen dat je over allerhande gegevens dient te beschikken. In eerste instantie gaat het hierbij om de technische specificaties van het voertuig dat je wenst te laten verzekeren. In het bijzonder het vermogen waar de auto over beschikt speelt een belangrijke rol. Wist je echter dat dit ook geldt voor bijvoorbeeld het verschil tussen een cabrio en een coupé? Het gebeurt niet zelden dat een zakelijk voertuig een cabrio is, maar ook dat kan de prijs aanzienlijk beïnvloeden.

Goed wanneer je de technische specificaties weet van de auto die je wenst te laten verzekeren is het belangrijk om nog even verder te kijken. Wat namelijk ook te denken van de rijgeschiedenis van de bestuurder? Heeft deze bestuurder in het verleden reeds meerdere malen zelf schade veroorzaakt of niet? Dan kan dat ervoor zorgen dat de standaard premies uit de vergelijking niet helemaal correct zijn. De rijgeschiedenis beïnvloedt de te betalen premie dan ook altijd.

2.) Zakelijke autoverzekeringen vergelijken doe je het best objectief

Nu is de tijd aangebroken dat we ons echt bezig gaan houden met zakelijke autoverzekeringen vergelijken. Hierbij is het van belang om te weten dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen in totaal drie verschillende soorten verzekeringen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. De WA-verzekering;
  2. De beperkt cascoverzekering;
  3. De volledige cascoverzekering;

De eerste zakelijke autoverzekering is dus de WA-verzekering. Voor dit type van verzekering geldt bij zakelijke autoverzekeringen vergelijken dat het meteen zal opvallen dat ze op financieel vlak veruit de meest toegankelijke is van alle verzekeringen. Dat is het gevolg van het feit dat er slechts een beperkte hoeveelheid aan dekkingen door worden aangeboden. Het betreft hier uitsluitend de dekking tegen schade aan derden. Met andere woorden, eender welke vorm van schade die wordt aangericht aan jouw eigen voertuig zal niet worden verzekerd door de verzekeraar.

Bovenstaande is een flinke doorn in het oog voor heel wat bedrijven. Het gebeurt dan ook niet zelden dat men tijdens zakelijke autoverzekeringen vergelijken extra aandacht gaat besteden aan de autoverzekeringen die wel degelijk ook eigen schade verzekeren. Dit betekent dat er door heel wat ondernemingen vooral wordt gekeken in de richting van een beperkt of volledige cascoverzekering.

Voor de WA+ beperkt cascoverzekering geldt dat ze op zich reeds dekking biedt voor verschillende vormen van eigen schade. In eerste instantie gaat het daarbij dan om schade als gevolg van bijvoorbeeld een brand, een inbraak of diefstal, joyriding, een aanrijding met een loslopend dier en natuurlijk ook glasschade. Ook een sterretje dat opduikt in de voorruit valt onder de WA+ beperkt cascoverzekering. Wil je er graag voor zorgen dat ook de schade die je zelf veroorzaakt aan je eigen bedrijfsvoertuig is gedekt? Dan moet je kijken naar de zogenaamde allrisk verzekering.

Wanneer sluit je een allrisk verzekering af voor je bedrijfsauto?

Tijdens een zakelijke autoverzekering vergelijken wordt het meteen duidelijk dat de allrisk de meest complete verzekering is voor bedrijfsauto’s die op de markt is terug te vinden. Voor dit type van autoverzekering geldt evenwel dat ze niet alleen zeer compleet, maar ook behoorlijk duur is. Hier knelt voor veel bedrijven dan ook het schoentje. Bepaal omwille van deze reden altijd grondig voor jezelf of het afsluiten van een dergelijke verzekering voor je bedrijfsauto de moeite waard is of niet.

3.) Waar zakelijke autoverzekeringen vergelijken?

Zakelijke autoverzekeringen vergelijken is mogelijk bij verschillende partijen. Je kan dit bijvoorbeeld doen op de website van een specifieke verzekeraar, maar het is eveneens een mogelijkheid om dit te doen op een objectieve vergelijkingssite. In principe wordt deze laatste optie het meest aangeraden. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie krijg je op die manier namelijk doorgaans een overzicht van de mogelijkheden en prijzen bij veel meer verschillende verzekeraars. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je meer bent verzekerd van een objectief eindresultaat. Dat wil wel eens tegenvallen bij een vergelijking die wordt uitgevoerd op de website van een bepaalde verzekeraar. Wil je dus echt kunnen rekenen op de meest eerlijke uitkomst bij zakelijke autoverzekeringen vergelijken? Maak dan gebruik van een echte vergelijkingssite!

4.) Let op eventuele tijdelijke aanbiedingen en promoties!

Ga je zakelijke autoverzekeringen vergelijken? Dan is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er mogelijks tijdelijke promoties en aanbiedingen kunnen gelden. De verzekeringspremies die dan worden weergegeven kunnen mogelijks slechts voor een beperkte periode gelden waarna je terug zal overgaan op de standaard premies van de verzekeringen. In bepaalde gevallen is het mogelijk om deze tijdelijke aanbiedingen en promoties uit te schakelen. Dit zorgt er dan echter wel voor dat je een mooie tijdelijke korting kan mislopen. Toch geeft dit vaak een beter en realistischer beeld van de verzekeringspremie die je over de lange(re) termijn moet betalen.

Ga je wel ook de actuele promoties en aanbiedingen mee in overweging nemen? Besteed dan hoe dan ook zeker eveneens aandacht aan de premie die wordt aangerekend na afloop van de promotieperiode. Alleen op die manier voorkom je immers voor vervelende verrassingen te komen te staan. Hoe dan ook, hou je rekening met de tips op deze pagina? Dan kan zakelijke autoverzekeringen vergelijken door jou gegarandeerd op de best mogelijke manier gebeuren!