Rijschoolericbakker
Image default
Mode en Kleding

De soorten en het ontwerp van verschillende leren pasjeshouders

De soorten en het ontwerp van verschillende leren pasjeshouders

Een pasjeshouder leer is een geweldige manier om wat stijl toe te voegen aan je dagelijkse draagtas. Ze zijn er in veel verschillende stijlen en kleuren, dus er is voor ieder wat wils. Als het er echter op aan komt, worden er veel verschillende soorten leer gebruikt in de huidige markt en elk heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen. Het belangrijkste verschil tussen de meeste leersoorten is de dikte, kleur, afwerking/glans (indien aanwezig) en materiaal dat tijdens de productie wordt gebruikt. Sommige leersoorten zijn ook gemaakt van meer exotische materialen zoals alligator- of pijlstaartrog vellen die hun prijskaartje drastisch kunnen verhogen. In dit artikel worden een aantal pasjeshouder ontwerpen toegelicht. Je kunt dit artikel gebruiken als lijdraad om te kijken welk soort pasjeshouder het beste bij je past.

Billford

De billfold-stijl is de meest traditionele card holder en heeft twee of drie vakken voor contant geld, creditcards en ID’s. Het is het beste voor mensen die niet regelmatig veel spullen bij zich hebben. In deze pasjeshouder kun je eenvoudig een aantal noodzakelijke pasjes meenemen, zoals je bankpas en ID kaart. 

Trifold

De trifold-stijl is vergelijkbaar met de billfold, maar heeft drie zakken in plaats van twee. Het is ook iets compacter dan de billfold, dus het is goed voor diegenen die iets kleiners nodig hebben, maar toch meer dan één pas tegelijk willen kunnen dragen. Je kunt hier bijvoorbeeld je bankas, creditcard, ID kaart en verzekeringspasje in meenemen. Zo heb je altijd alles op zak!

Leren pasjeshouders ontwerpen voor heren

Het eerste ontwerp voor pasjeshouders heren zijn de leren pasjeshouders met een drukknoopsluiting. Deze zijn meestal ongeveer 5 “lang en hebben een enkele zak voor het houden van pasjes. De beste hebben een beetje elasticiteit zodat ze kunnen worden uitgerekt om meerdere pasjes op te nemen. Dit zijn de meest traditionele stijl van leren pasjeshouder, maar ze zijn Als je dit type leren pasjeshouder gaat gebruiken, raad ik je aan deze in je voor- of achterzak te bewaren en alleen te gebruiken wanneer je moet gemakkelijk bij je pasjes kunnen. Het tweede ontwerp zijn de leren pasjeshouder met een clipsluiting. Deze zijn er in verschillende soorten en maten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen, ze sluiten met een metalen gesp die de uiteinden bij elkaar houdt net zoals bij een boek. Deze geweldig zijn voor mensen die iets veilig willen maar toch snel toegankelijk willen maken (omdat ze in tweeën openen). Ze zijn ook geweldig voor mensen die hun portemonnee in tassen of portemonnees dragen, omdat je precies weet waar je portemonnee zal zijn als je hem eruit haalt (nee rondsnuffelen). De laatste ontwerp optie is een leren pasjeshouder met ritssluiting. Dit is de veiligste optie omdat er geen drukknopen zijn om te openen en te sluiten. In plaats daarvan vind je aan één kant een rits die je kunt gebruiken om bij je pasjes te komen. Deze zijn geweldig voor mensen die iets veiligs willen of ook contant geld binnen willen bewaren.