Rijschoolericbakker
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een coach tijdens het hardlopen

Het belang van een coach tijdens het hardlopen

 

Ben je al een fanatiek hardloper en wil je graag net dat stukje extra bereiken, maar lukt het je niet? Dan is het misschien verstandig om een keer in gesprek te gaan met een coach. De kans dat je namelijk met een paar kleine aanpassingen dat kunt bereiken wat je uiteindelijk wilt, is namelijk vrij groot. Dit geldt niet alleen voor het hardlopen, maar eigenlijk voor alles in je leven. Je hebt namelijk soms gewoon even iemand nodig die tegen je zegt hoe de zaken er echt voor staan, zodat je weer met een frisse blik naar de toekomst kunt kijken. Om je een idee te geven wat het belang is van een coach tijdens het hardlopen, hebben we de belangrijkste reden voor je op een rijtje gezet.

 

De juiste techniek

 

Het kan heel goed zijn dat jij al sinds jaar en dag een fanatiek hardloper bent. Waar de één liever in z’n fantasie bikini op het strand ligt, kies jij ervoor om iedere ochtend een stuk te gaan hardlopen. Toch kan het heel goed zijn, dat jij gedurende de afgelopen jaren een bepaalde techniek hebt ontwikkeld, die niet perse verkeerd is, maar er wel voor kan zorgen dat je met een paar kleine aanpassingen ineens veel beter kunt presteren. Je ziet immers zelf vaak niet hoe je loopt en een coach die naast of achter je loopt ziet dit natuurlijk wel. 

 

Het juiste materiaal

 

Wanneer je veel hardloopt, kan het heel goed zijn dat je op een gegeven moment toe bent aan ander materiaal. Loop jij nog steeds op een paar hardloopschoenen van een jaar of twee geleden, dan kan het zijn dat de demping drastisch minder is geworden. Hetzelfde geldt overigens bij de vrouwen ook voor een sport bh. Een sport bh is natuurlijk essentieel om ervoor te zorgen dat je borsten worden ontlast. Toch merk je als vrouw niet altijd of een sport bh nog wel voldoet aan de juiste eisen. Een shock absorber bh bijvoorbeeld, gaat normaliter toch gemiddeld zo’n twee jaar mee. Echter wel met de kanttekening, dat deze ook op de juiste manier wordt gebruikt.

 

Nieuw schema

 

De kans dat jij middels een bepaald vast schema traint is natuurlijk vrij groot. Dit doe je al jaren, dus waarom zou je het aanpassen. Dit is één van de redenen waarom veel mensen tegen een bepaald plafond aan schuren en niet meer beter worden. Door een coach in armen te nemen, kunnen jullie samen kijken naar het schema en waar nodig aanpassen. Je zult zien, dat wanneer jij met je voorgevormde bh zonder beugel, hardloopschoenen en je nieuwe schema aan de slag gaat, dit ervoor kan zorgen dat je ineens de stappen gaat maken waar je al tijden op hebt gewacht.