Rijschoolericbakker
Image default
Auto's en Motoren

Laadkabels van elke auto vind je bij Accu Machine

Elektrisch rijden is erg ontspannend. U kan de auto’s namelijk eenvoudig met één pedaal bedienen en de wagens lijken wel over de weg te zweven. Bovendien maken ze minder geluid en zijn ze uitgerust met moderne technische snufjes om uw veiligheid te garanderen. Verder is een elektrische wagen een milieuvriendelijke keuze. De auto’s stoten geen milieuvervuilende stoffen uit en de meeste batterijen kunnen nadien gerecycleerd worden. Tenslotte is elektrisch rijden voordelig. Elektriciteit is namelijk goedkoper dan benzine en ook de onderhoudskosten zijn aanzienlijk lager.

Type 1 en type 2 laadkabels

In een elektrische wagen is de verbrandingsmotor vervangen door een elektrisch exemplaar. In de motor bevindt zich een accu dat met een speciale kabel opgeladen moet worden. Deze zogenaamde laadkabels zijn rubberen kabels met een stekker aan beide uiteinden. Eén van de stekkers wordt gebruikt om de kabel met de laadpaal te verbinden. Dit is altijd een stekker van type 2. De andere stekker wordt in de wagen geplugd. Dit kan zowel een type 1 als een type 2 stekker zijn. De type 1 kabels worden voornamelijk voor Japanse en Amerikaanse voertuigen gebruikt. Denk hierbij aan Chrysler, Mitsubishi of Chevrolet. De type 2 laadkabels, ook wel de Mennekes stekker genoemd, komt vaak voor bij Europese merken. Tesla, Audi en Volvo zijn hier mooie voorbeelden van.

Waar moet u op letten bij het aankopen van een laadkabel

Als u op zoek bent naar een nieuwe laadkabel, moet u niet alleen op het type aansluiting letten. De laadcapaciteit, de maximale stroomsterkte en de lengte van de kabel zijn minstens even belangrijk. De laadcapaciteit van uw auto wordt bepaald door het laadvermogen en kan 16 A of 32 A zijn. De maximale stroomsterkte die de wagen aankan, verschilt dan weer per merk en vraagt u best even na bij de leverancier of bij uw autodealer. De lengte van de kabel wordt tenslotte bepaald door de positie van het laadstation. Laadt u uw wagen vaak thuis op en kan u dicht bij de laadpaal parkeren, dan kan u voor een korte kabel kiezen. Gebruikt u echter meerdere laadstations, dan is het best om een langere kabel aan te kopen.

Een laadkabel koopt u bij Accu-machine.nl

Iedereen die met een elektrische wagen rijdt, moet steeds een vervangkabel bij zich hebben. Kabels die niet goed werken of defect raken, kunnen namelijk heel wat problemen veroorzaken. Met een reservekabel bent u op alles voorbereid en kan u uw auto dan ook steeds zonder problemen opladen. Een originele kabel is echter vaak erg duur. Bij Accu-machine.nl hebben we daarom een mooi assortiment aan laadkabels samengesteld. Onze kabels zijn goedkoper dan de originele versie van de fabrikant, terwijl ze van een even hoge kwaliteit zijn. De kabels beschikken namelijk over hoogwaardige aansluitingen en stevige mantels, waardoor ze dan ook erg lang meegaan.

Het mooie assortiment van Accu-machine.nl

In ons aanbod vindt u kabels voor alle bekende automerken terug. We beschikken zowel over type 1 als over type 2 stekkers en elke laadkabel is in verschillende lengtes en met diverse stroomsterktes verkrijgbaar. Al onze kabels zijn verder weerbestendig en hebben een CE-keurmerk. In onze webshop vindt u bij elke laadkabel bovendien een handige omschrijving. We geven duidelijk aan voor welke wagen de kabel geschikt is, zodat u zeker een juiste keuze maakt.

Ook voor accu’s en acculaders is Accu-machine.nl de uitgelezen partner

Bij Accu-machine.nl hebben we ons niet alleen in laadkabels voor elektrische auto’s gespecialiseerd. Ons assortiment omvat verder ook accu’s en acculaders voor elektrische fietsen, campers, zonnepanelen en boten. Al onze producten zijn van een uitstekende kwaliteit en voldoen aan alle vooropgestelde technische richtlijnen. Bovendien hebben we de meeste producten standaard op voorraad en kunnen we dan ook erg snel leveren. Orders die voor 17:00 uur bevestigd worden, liggen de volgende dag al op u te wachten. Twijfel dan ook niet langer en maak nu nog een keuze uit ons aanbod op www.accu-machine.nl.

https://www.accu-machine.nl/