Rijschoolericbakker
Image default
Zakelijke dienstverlening

Rijschoolsoftware voor rijscholen en instructeurs

Een goede planning is de operationele motor voor winstgevendheid. Rijschoolsoftware zorgt voor een optimale koppeling tussen backofficemedewerkers en instructeurs. Alle boekingsfacetten zijn hierin aanwezig. Van plannen van voertuigen, instructeurs, cursuslokalen tot facturatie, leads en statistieken.

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel

In 1998 dachten we dat we geen mobiele telefoon nodig hadden. Nu denken rijschoolhouders het zonder software te kunnen. Maar enkel met rijschoolsoftware kun je:

  • De leerling zelf automatisch een proeflesje laten boeken. Zodra een leerling in jouw auto heeft gezeten gaat die niet meer weg;
  • De leerling inzicht geven in de voortgang zodat ze op school stoer kunnen doen;
  • De leerling kort voor aanvang van de les een bericht sturen zodat je geen leegloop uren meer hebt en de leerling nooit meer een les vergeet;
  • De leerling een Tikkie of betaalverzoek sturen en automatisch factureren;
  • De leerling zelf een nieuwe rijles laten inplannen;

Je kan er niet langer omheen. Je leerlingen zitten regelmatig op hun smartphone en verwachten bij alles wat ze doen, dat het online geregeld kan worden. Sterker nog, ook ouders weten niet meer beter! Zelfs op zwemles, middelbare scholen en ook de basisschool wordt tegenwoordig gewerkt met een app en/of login portaal. De reden is vrij logisch: in deze moderne tijd wil je als klant bij de gegevens en voortgang kunnen en hier het liefst zelf hun zaken kunnen regelen. Service en transparantie staan hierin centraal.

Omzetverlies is verledentijd

Onderzoek toont aan dat 81 procent van de Nederlandse rijscholen aan omzetverlies leidt door een inefficiënte manier van werken. De oorzaak: er wordt vrijwel geen gebruik gemaakt van de hedendaagse mogelijkheden om processen te automatiseren en optimaliseren. Leerlingen verwachten tegenwoordig een duidelijke communicatie vanuit de rijschool zoals inzicht in gereden rijlessen, reserveringen, tegoeden, openstaande facturen en de vordering.

Het inzichtelijk maken van deze zaken en het bijhouden van administratie kost erg veel tijd en leidt direct en indirect tot omzetverlies. Door het automatiseren van deze terugkerende handelingen en het optimaliseren van processen bespaar je veel tijd en geld op je administratie. Maar dit is niet mogelijk zonder rijschoolsoftware.

Voor rijscholen

Meer kans op extra werk. Minder kans op fouten. Minder administratief werk voor jouw mensen op kantoor. Dat heb je met rijschool software. Want veel jongeren beslissen ’s avonds of in het weekend dat ze een rijopleiding willen volgen. Net op het moment dat jouw kantoor gesloten is.

Door je website te koppelen aan de software laat je ze snel en in enkele stappen de boeking online regelen. Gewoon via jouw website. Zo komen de gegevens komen automatisch in het systeem en heb je altijd een maximale bezetting.

Doordat facturen automatisch worden aangemaakt, herinneringen en aanmaningen verstuurd loopt je administratie altijd synchroon met je boekhouding en heb je ten alle tijden grip op je facturen.

Voor instructeurs

Als rijinstructeur zit jouw dag strak in elkaar. Dan is het wel zo prettig dat je alles bij de hand hebt om je werk soepel te doen. De instructeurs app biedt dan uitkomst. Hiermee dag en nacht toegang tot alle belangrijke informatie.

Van lesagenda tot lesbetalingen en van leerling gegevens en vorderingenkaart tot de volgende leslocatie, je vindt het allemaal standaard in de instructeurs app. Zo heb jij gelijk alles wat je als instructeur onderweg nodig hebt binnen handbereik.

Waarom jij gebruik zou moeten maken van rijschoolsoftware

Rijschoolsoftware maakt het dus niet alleen makkelijk voor de rijschoolhouder en instructeur, maar ook voor de leerling en ouders. Dus wacht niet langer en start vandaag nog met rijschool software voor jouw rijschool.

https://www.dation.nl/