Rijschoolericbakker
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zo kies je een toegangscontrolesysteem dat toekomstbestendig is

Ga je een toegangscontrole systeem kiezen? Dan wil je uiteraard dat je deze niet snel hoeft te vervangen, maar juist toekomstbestendig is. Een toegangscontrolesysteem bevat veel complexe technologie dat in orde dient te zijn en waar je jarenlang op wilt kunnen vertrouwen. De technologie is altijd in ontwikkeling. Omdat de maatschappij zo in verandering is, veranderen ook de veiligheidseisen. Je verbouwt je pand, breidt je bedrijf misschien uit of je krijgt software updates. En dat is slechts een greep uit de veranderingen die er kunnen plaatsvinden. Natuurlijk wil je dit allemaal via een handig platform willen beheren. Kies je voor een toegangscontrolesysteem, dan zijn er diverse punten waar je op moet letten. In dit artikel vertellen wij je welke punten dit zijn, zodat je straks het juiste systeem voor jouw bedrijfspand kiest. Lees snel verder en ontdek hoe je het beste toegangscontrolesysteem kiest.

Check of het toegangssysteem eenvoudig aan te passen is

Een gebouw gaat qua techniek steeds langer mee. Echter verandert de wijze waarop we leven ook steeds sneller, wat maakt dat we zowel duurzame als flexibele gebouwen nodig hebben. Dit betekent dat de buitenkant tijdloos is, maar de binnenkant eenvoudig aan te passen is. De toegangscontrole dient aan te sluiten op de gebouwtechnologie. Je beveiligingssysteem moet eenvoudig verplaatst kunnen worden, makkelijk worden bijgesteld en ook kunnen worden meegenomen als je besluit te verhuizen. Check of het toegangssysteem te integreren is met de software van primion Bekijk ook of het toegangssysteem te integreren is met beheersoftware, zoals de software van primion. Dit maakt het beheren van je bedrijfsbeveiliging een stuk eenvoudiger. Stel dat er een inbreker probeert in te breken of er een brandmelding is, kan alles meteen via een centraal systeem geregeld worden.

Is het toegangssysteem backwards compatible?

Check ook of het toegangssysteem backward compatible is. Wanneer je een mobiele telefoon koopt, zal deze na een paar jaar niet meer updaten. Dit betekent dat je apps niet meer werken en ook je oude kabel niet meer werkt als je een nieuwe koopt. Er moet dus van alles worden vervangen om ervoor te zorgen dat je hetzelfde kunt doen. Dit is niet iets wat gewenst is bij een investering zoals een toegangscontrole systeem. Je wilt echt niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Bekijk of het systeem backwards compatible is en tot hoeverre dit het geval is. Check ook of het voor alle features van het systeem geldt.

Check of het toegangssysteem met alle cilinderprofielen matcht

Bekijk ook goed of het toegangssysteem met alle cilinderprofielen matcht. Er zijn door de jaren heen namelijk verschillende soorten cilinders op de markt gekomen die elk hun eigen maatvoeringen hebben. Wanneer je een nieuwe toegangscontrole systeem toepast, wil je uiteraard dat je nieuwe cilinders in de bestaande deuren passen. Dit is zeker een must bij een renovatie. Je hoeft zo namelijk niet het gehele cilindersysteem te vervangen.

Beschikt het toegangssysteem over een tijdloos design?

Het is ook belangrijk dat het toegangssysteem over een tijdloos design beschikt. Ze moeten niet alleen jarenlang goed blijven werken, maar er ook goed uit blijven zien. Dit betekent dat het ontwerp niet te opvallend mag zijn en daarmee binnen enkele jaren achterhaald is. Een toegangssysteem dient er na jaren nog steeds goed uit te zien en zowel de juiste look als feel hebben. Beide punten zijn van groot belang.

Wat is de kwaliteit van de leverancier van je toegangssysteem?

Verder is het van belang de kwaliteit van de leverancier van je toegangssysteem te checken. Een toegangscontrolesysteem dient lang mee te gaan en hetzelfde geldt ook voor je leverancier. Deze moet je systeem blijven onderhouden en updaten, zodat je bedrijf innovatief kan blijven. Ook wanneer het economisch minder gaat, wil je erop vertrouwen dat je leverancier bereikbaar is, snel kan handelen en producten en functionaliteiten ontwikkelt die aansluiten bij het nu. Met de toegangscontrole software van primion ben jij er zeker van dat jouw pand optimaal beveiligd is. Wij staan garant voor vijf generaties innovatie in beveiliging, wat betekent dat al jouw eigendommen veilig zijn met onze oplossingen. Meer dan duizenden klanten hebben ons al hun vertrouwen geschonken. primion Benelux tijdregistratie software kan elke situatie aan. Laat ons dan ook gerust jouw wensen weten.

Of je nu een locker wilt beveiligen, een kast of je geheel bedrijfspand, wij staan voor je klaar. Wij kunnen hierbij diverse identificatiemogelijkheden toepassen, zoals een druppel, telefoon, keycord, batch, enzovoort. Wij zorgen voor een veilige toegangscontrole die voor alle bezoekers en medewerkers in je bedrijf geschikt is. Dit doen wij ook voor panden waarin een hoge mate van veiligheid noodzakelijk is, zoals kerncentrales en chemische bedrijven. Neem gerust contact op met onze medewerkers voor meer informatie of kies meteen voor een toegangscontrolesysteem van primion om jouw eigendommen optimaal veilig te stellen.

https://www.primion.nl/