Rijschoolericbakker
Image default
Auto's en Motoren

Vind informatie op Kentekenloket!

Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht zal je als eerste moeten zorgen dat het voertuig op jouw naam wordt gezet. Doe je dit niet? Dan mag jij ook niet het voertuig besturen! Let er dus goed op dat je dit zo snel mogelijk uitvoert zodat je ook veilig de weg op kan gaan! Zo heb je de website van Kentekenloket. Hier is het namelijk mogelijk om door het gehele land te zien waar jij jouw nieuwe bolide op naam kunt zetten. Ideaal nietwaar?

Hoe zoek je dit op?

Als eerste is het belangrijk om de papieren in orde te hebben. Je zult in het bezit moeten zijn van een geldig kentekenbewijs en identiteitsbewijs. Vervolgens ga je naar de website van Kentekenloket en voer jij jouw locatie in. Hierna zie je direct een aantal locaties waar je naartoe kunt gaan.

In het jaar 2022 is het wettelijk vastgelegd dat er kosten verbonden zit aan het overschrijven van een kenteken op naam. De kosten is vastgesteld op 10,75 per overschrijving. Dit is wettelijk bepaald waardoor het op iedere plek net zoveel gaat kosten. Het prettige van Kentekenloket is dat je eenvoudig kunt zien waar je naartoe kunt gaan om de auto op naam te zetten. Hier dien je dan wel minimaal achttien jaar oud voor te zijn wil je dit realiseren. Is alles in orde? Dan krijg je een vrijwaringsbewijs die je aan de verkoper kunt geven. Voor deze persoon is het dan duidelijk dat het voertuig is overgeschreven.

Wil je meer informatie weten bekijk dan de website.