Rijschoolericbakker
Image default
Woning en Tuin

Waar op te letten als je kiest voor een plantenwand binnen?

Steeds vaker is een plantenwand binnen te zien in een bedrijfspand. Helemaal niet zo gek, want deze wand zorgt voor een echte eyecatcher en stimuleert ook nog eens de gezondheid van werknemers bij je op de werkvloer. Maar waar moet je nu precies op letten? En wat zijn de beste tips om je plantenwand in de best mogelijke staat te houden? Zorg er in ieder geval voor dat deze binnentuin op stevige steunen worden bevestigd. Potten die met planten gevuld zijn, kunnen immers aardig wat wegen. Zorg er daarnaast ook voor dat er bijvoorbeeld een vloerkleed of een mat onder de plantenwand wordt gelegd. Hierdoor blijft de ruimte altijd netjes schoon.

 

Staat de plantenwand op een zonnige plek in de ruimte?

Net zoals losse planten in een pot, heeft ook een plantenwand voor binnen veel zonlicht nodig. Komt de wand te staan op een plek waar dit niet het geval is, dan kun je altijd nog kiezen voor een aanvulling met groeilampen of tl-buizen. Door te kiezen voor een bijpassende timer, kan de verlichting op een bepaald schema in en uit worden geschakeld. Zo wordt het tuinieren net even wat eenvoudiger en kun je de verlichting bijvoorbeeld perfect afstellen op de kantoortijden.

 

Zorg ook voor een ventilator voor een betere luchtcirculatie

Heb je de planten uitgezocht en een zonnige plaats uitgekozen? Denk dank ook eens aan een ventilator voor een betere luchtcirculatie. Je verbetert hierdoor ook nog eens de kweekomgeving rond je planten. Een plantenwand is eenvoudig te installeren en op het gebied van beplanting heb je meer dan genoeg keuze. Kies jij binnenkort ook voor een leuke, creatieve, verfrissende en originele plantenwand voor in je interieur? Ideaal voor verticaal tuinieren binnenshuis!