Rijschoolericbakker
Image default
Vervoer en transport

Een auto importeren uit Duitsland

De auto is misschien wel ons belangrijkste vervoersmiddel, waar we dagelijks gebruik van maken voor woon- en werkverkeer en waar we soms ook langere trips mee maken bijvoorbeeld voor een weekendje weg of een zomervakantie in het Zuiden van Europa. De aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto, is er een die gepaard gaat met een behoorlijke som geld, want auto’s zijn duur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen er doorgaans behoorlijk wat tijd in steken voordat ze overgaan op de koop van een nieuwe auto. Om de juiste balans tussen de kwaliteit en de prijs te vinden die overeenkomt met de wensen van de koper, zoeken steeds mee mensen hun heil over de grens en kiezen voor het importeren van een auto uit Duitsland.

In Duitsland heb je meer keuze

Duitsland is de bakermat in Europa van de auto en is het land dat aan de wieg gestaan heeft van tal van grote auto merken, zoals Mercedes, BMW, Volkswagen en ook Opel en Audi. Door het feit dat al deze auto’s van Duitse makelij zijn, is er in Duitsland aanzienlijk meer keuze en aanbod, waardoor ook automatisch de aanschafprijs vaak een stuk lager ligt dan in Nederland. Vooral in de meer luxere uitvoeringen van specifieke modellen is er bij de Oosterburen nu eenmaal een stuk meer te kiezen.

Een auto uit Duitsland levert belastingvoordeel op

Er zijn meestal thee hoofdredenen waarom mensen kiezen om een auto uit Duitsland te kopen. De eerste reden, is de eerdergenoemde grotere keuze in Duitsland en de tweede reden is het financiële voordeel dat gepaard gaat met het importeren van een auto. Niet alleen ligt de aanschafprijs voor een auto uit Duitsland vaak lager, er zit ook nog een belastingvoordeel aan het importeren van de een auto.

Een importbedrijf vereenvoudigt het proces

Voor veel mensen was een auto importeren uit Duitsland vele jaren een lastig proces dat vooral veel administratie behelsde. Tegenwoordig zijn er echter maar weinig redenen om een auto uit Duitsland niet te overwegen. Er zijn namelijk diverse importbedrijven actief in Nederland die je begeleiden door het proces. Het gemak waarmee je tegenwoordig een auto kan importeren is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van pakweg tien jaar geleden en de importbedrijven hebben hierin een groot verschil gemaakt. Een importbedrijf assisteert gedurende het hele proces van de aankoop van de auto tot aan de invoering van het voertuig in Nederland