Rijschoolericbakker
Image default
Bedrijven

Een laadpaal bij jou thuis

Als je een elektrische auto hebt, dan moet je deze natuurlijk opladen om elektrisch te kunnen blijven rijden. Een electrische auto laden gebeurt door middel van een laadpaal. Deze laadpaal is eigenlijk het stopcontact om je auto weer te voorzien van genoeg stroom om helemaal op te laden.

Thuis het goedkoopste

Het is het goedkoopste om je elektrische auto thuis op te laden. Thuis betaal je het laagste tarief voor stroom. Dit tarief wordt bepaald door je elektriciteitsleverancier. Dit tarief is vaak lager dan het tarief wat aanbieders van publieke laadpalen rekenen voor het gebruiken van stroom.

Laadpaal installeren

Hoewel het tarief voor stroom lager is thuis, moet je wel rekening houden met de installatie kosten van een laadpaal. Over het algemeen variëren de kosten voor het installeren van een laadpaal tussen de 500 en 2500 euro. Deze kosten hangen af van factoren als locatie, type laadpaal en de toepassing. In sommige gemeenten krijg je subsidie voor het installeren van een laadpaal voor thuis.

Altijd opladen wanneer je wilt

Naast de prijs van de stroom is ook een ander groot voordeel aan je auto thuis opladen dat je de auto altijd kunt opladen wanneer je wilt. Op sommige parkeerplaatsen zijn publieke laadpalen soms allemaal bezet, waardoor je niet je auto kunt opladen. Dit probleem heb je niet wanneer je je auto thuis kunt opladen.

Laadpaal en de auto

Er zit veel verschil in hoe snel een laadpaal de auto kan opladen en hoe snel de auto zelf zich kan opladen aan de hand van de laadpaal. Een snelle laadpaal zal een langzaam ladende auto niet snel kunnen opladen. Ook zal een langzame laadpaal een snel ladende auto niet snel kunnen opladen. Om deze reden is het belangrijk om goed te kijken hoe snel de auto kan opladen en de laadpaal hierop af te stemmen.