Rijschoolericbakker
Image default
Auto's en Motoren

Je rijbewijs halen in Amsterdam doe je bij Rijschool Caland!

Het halen van je rijbewijs is natuurlijk super leuk, het is namelijk een nieuwe stap richting meer vrijheid. Doordat je dan namelijk met de auto kan gaan rijden ben je niet meer afhankelijk van anderen of het openbaar vervoer. Je kunt dus veel makkelijker gaan en staan waar je wil, het klinkt natuurlijk allemaal heel aantrekkelijk maar je moet er eerst voor zorgen dat je je pasje ook daadwerkelijk in je handen hebt. Het halen van je rijbewijs is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. De eerste stap die je moet zetten is het kiezen van een goede rijschool, Rijschool Caland is een goede rijschool. Hieronder kun je lezen waarom.

Ervaring

Rijschool Caland is al sinds 2003 bezig met het geven van rijlessen, door de jaren heen zijn ze dan ook flink gegroeid. Alle instructeurs die werken namens Caland zijn allemaal gekwalificeerde instructeurs met jarenlange ervaring, de lessen worden ook gegeven volgens de RIS-methode. RIS staat voor Rijopleiding in stappen. 

Wat houdt de RIS-methode in?

Wanneer je gaat lessen volgens de RIS-methode ga je lessen volgens een vast plan, alle onderdelen die je moet beheersen in het autorijden krijg je te leren. Deze onderdelen zijn: veilig en verantwoord rijden, makkelijke en moeilijke acties in verkeerssituaties en het bedienen en beheersen van een auto. Wanneer je gaat lessen volgens de RIS-methode ga je ook vier praktijktoetsen krijgen, de vierde en ook gelijk laatste toets uit deze reeks is het praktijkexamen. 

Proefles

Het is bij Caland altijd mogelijk een proefles te nemen, tijdens deze les wordt er dan ook gelijk gekeken naar je rijvaardigheden. Uiteindelijk wordt er dan bekeken hoeveel lessen je uiteindelijk nodig gaat hebben voordat je uiteindelijk je praktijkexamen kan gaan doen, bij iedere leerling is dit namelijk anders. Het gemiddeld aantal rijlessen ligt rond de twintig.