Rijschoolericbakker
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor het halen van je scooter theorie

Het feit dat je in staat moet zijn om 44 van 50 vragen juist moet beantwoorden op je scooter theorie-examen in één dag halen, klinkt als een uitdagende klus. Maar wees gerust. Met deze vijf tips gouden haal je je scooter theorie-examen waar dan ook met gemak.

1. Informeer jezelf met wat je te wachten staat

Het voorbereiden op je scooter theorie-examen begint met jezelf informeren over hoe je scooter theorie in z’n werking gaat. Door duidelijk voor je te hebben waar en wanneer het examen plaatsvindt en welke theorie er gevraagd kan worden, heb je al een zorg minder aan je hoofd als de dag van het examen aanbreekt.

2. Zeker voor herhaling vatbaar

Door de theorie één keer door te lezen, verzeker je jezelf zeker niet met een plek tussen de andere scooter theorie-examen kandidaten. Het is daarom uitermate belangrijk dat je de geleerde theorie meerdere keren herhaald.

3. Weet waar je staat

Voordat je je theorie-examen hebt, is het natuurlijk fijn als je voor jezelf weet hoe goed je de stof beheerst. Dit kan je gemakkelijk uitvinden door een aantal theorie-oefentoetsen te maken. Vaak zijn deze makkelijk online te vinden inclusief antwoorden, zodat meteen hoogte krijgt van hoe je ervoor staat.

4. Fouten maken mag

Raak niet gedemotiveerd als je meerdere fouten maakt op je oefentoets, maar leer hier juist van. Het doel van een oefentoets is namelijk om duidelijk te zien welke stof je nog niet volledig beheerst, zodat je deze kan herhalen en de volgende keer niet dezelfde fout zal maken. Je hebt liever dat je veel fouten op je oefentoetsen maakt dan op je echte theorie-examen.

5. Door naar praktijklessen

Nadat je je scooter theorie-examen hebt gehaald, wil je natuurlijk praktijklessen gaan volgen om ook je scooter praktijkexamen te halen. Je theoriecertificaat is maar voor 18 maanden geldig. Houdt daarom ook rekening met het feit dat je minimaal 16 jaar moet zijn, om praktijklessen te volgen.