Rijschoolericbakker
Image default
Recreation / Motorcycles

Achteruitrijden met hulp

Iedere auto heeft een stand waarin deze achteruit kan rijden. Dit doe je simpelweg door de versnelling in zijn achteruit te zetten en een beetje gas bij te zetten. Achteruitrijden is essentieel voor het uitvoeren van verschillende dingen, zoals omkeren, inparkeren of wanneer je gewoon een stukje achteruit moet rijden. Andere voertuigen als brommers en motors hebben deze functie niet, zij moeten zich gewoon omdraaien om de andere kant op de kunnen rijden. De reden dat deze voertuigen niet achteruit kunnen rijden, is omdat dit het evenwicht kan verstoren. 

 

In een auto of ander voertuig kan het soms nog best wel lastig zijn om achteruit te rijden. Voor veel mensen bieden alleen de spiegels net niet genoeg zicht, waardoor zij soms wat onzeker achter het stuur zitten. Gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende hulpmiddelen die je helpen bij het achteruitrijden. Een van deze dingen, is de parkeersensor. Veel nieuwe auto’s zijn al voorzien van parkeersensoren. Deze sensoren gaan piepen zodra je dicht in de buurt van een ander voorwerp, persoon of bijvoorbeeld stoeprand bent. Hoe dichter je ergens bij in de buurt komt, hoe sneller de sensoren gaan piepen. Zo krijgt de bestuurder een goede indicatie van hoe ver hij nog kan rijden. 

 

Een tweede hulpmiddel die veel gebruikt wordt, is de achteruitrijcamera. Sommige hele nieuwe auto’s hebben deze al ingebouwd, maar bij de meeste auto’s moet je los een achteruitrijcamera kopen. Zo’n camera geeft je een beeld van wat er achter je gebeurt, zodat je meer overzicht hebt. Doordat je meer zicht hebt, zit je waarschijnlijk ook een stuk minder gespannen achter het stuur wanneer je achteruit moet gaan rijden.  Voor inparkeren wordt deze camera het meeste gebruikt. Het voorkomt een hoop ongelukken dus op de lange termijn is de aanschaf van een achteruitrijcamera zeker je geld waard. De kans is groot dat het in de toekomst verplicht wordt om nieuwe auto’s te voorzien van een achteruitrijcamera.