Rijschoolericbakker
Image default
Mode en Kleding

Alles over Timberland schoenen

Als je bij Timberland alleen aan de klassieke camelkleurige laarzen hebt gedacht, zul je verrast zijn als je alle andere kleuren en modellen van dit merk ziet. Timberland heeft nog veel meer te bieden. Ook deze winter biedt de Timberland schoenencollectie weer een grote keuze en verscheidenheid aan trouwe metgezellen voor het hele seizoen.

Waar komt Timberland eigenlijk vandaan?
Timberland werd in de Verenigde Staten opgericht door de familie Swartz en behoorde ooit toe aan de Abington Shoe Company. Oprichter Nathan Swartz begon zijn loopbaan als schoenmaker in 1918 en werd in 1952 mede-eigenaar van de Abington Shoe Company. Vandaag de dag heeft Timberland niet alleen schoenen, maar ook kleding en tassen in zijn repertoire.

Het bekendste product van Timberland zijn de halfhoge massief lederen laarzen, gedragen door mannen, vrouwen en kinderen en verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren. Deze opvallende laarzen zijn al sinds 1973 op de markt en zijn nog steeds een echte hit.

Milieuvriendelijk schoeisel
Zoals echte Timberland-fans gemerkt zullen hebben, bestaat het Timberland-logo uit een afbeelding van een boom. Achter dit logo gaat niet alleen een mooi plaatje schuil, maar het belichaamt ook de milieuvriendelijkheid van het bedrijf. In de VS staat Timberland bekend als een van de meest maatschappelijk verantwoorde merken. Timberland probeert zijn klanten aan te moedigen deel te nemen aan een milieuvriendelijk leven.