Rijschoolericbakker
Image default
Dienstverlening

Dashcams

Dashcam

Dashcams, u heeft er vast wel eens gehoord. In principe zijn het kleine camera’s die u aan de binnenkant van uw auto kunt bevestigen. Door een dashcam in uw auto te plaatsen heeft u garantie op beeldmateriaal. De camera filmt continu tijdens uw rit. Sommige varianten filmen ook verder als u stilstaat. Er zijn varianten die enkel filmen wat er voor u gebeurt, maar er zijn ook veel soorten waarbij u ook een camera achter uw auto plaatst. Deze legt het bijvoorbeeld vast als iemand van achter tegen u aanbotst. Deze camera’s zijn er in veel verschillende soorten. Ook brengen ze veel grote voordelen met zich mee. Daarover leest u hieronder meer.

 

Diverse varianten en mogelijkheden

U kunt natuurlijk zelf kiezen uit talloze verschillende soorten. Uiteindelijk is het doeleinde van alle dashcams hetzelfde, maar sommigen brengen simpelweg meer functies met zich mee. De functies kunnen uiteindelijk leiden tot grotere voordelen. Een functie is bijvoorbeeld de G-sensor. De G-sensor is in staat schokken te voelen gedurende een botsing. Zodra de sensor zo een schok voelt, stelt deze meteen alle beeldmateriaal veilig. Verder zijn er bijvoorbeeld varianten die een parkeerstand hebben. Dit is bijvoorbeeld handig als er in uw auto wordt ingebroken terwijl u geparkeerd staat, of als iemand uw auto aanrijdt in het parkeervak. Tevens kunt u kiezen voor varianten met GPS-trackers. Deze varianten leggen vast waar u om wel tijdstip was en bijvoorbeeld hoe snel u reed.

 

Voordelen van dashcams

Welke soort dashcam je uiteindelijk ook neemt, je hebt te maken met veel grote voordelen. Natuurlijk kan een variant met meer opties wel zorgen voor meer voordelen. Om te beginnen let de verzekering enorm op beeldmateriaal. Als u dus niet kunt bewijzen dat een ongeluk niet uw fout was, dan kunnen de beelden net hetgeen zijn wat u nodig had. Hiermee kunt u bewijzen dat een ongeluk niet uw schuld was. Dit kan u een stuk verder helpen in het onderzoek en het kan ook leiden tot een hogere vergoeding. Tevens kunt u iets hebben aan de beelden als er bijvoorbeeld wordt ingebroken terwijl u geparkeerd staat. In goede gevallen kunnen uw beelden leiden tot daders, maar in bijna alle gevallen dus tot een voordeliger resultaat.