Rijschoolericbakker
Image default
Dienstverlening

Moet jij elektromonteur worden?

Heb jij interesse in elektriciteit, ben je goed met je handen en houd je van contact met klanten? Dan is een baan als elektromonteur misschien wel iets voor jou! Wij spraken met meerdere elektromonteurs Breda die ons een kijkje achter de schermen gaven. Hier zullen we voor jou een normale dag van een elektromonteur weergeven en een paar van de talenten waar je over moet beschikken om een elektromonteur te kunnen worden. Dit geldt natuurlijk ook voor soortgelijke banen zoals elektricien, of technician. 

De dagelijkse verwachting

Als je niet van vroeg opstaan houdt is het verstandig andere banen te overwegen. Elektromonteurs hebben hun eerste afspraken van de dag namelijk al om half zes ‘s ochtends. Omdat elektromonteurs vaak helpen bij apparaten rond het huis die onverwachts gebroken zijn kan het voorkomen dat een klant in de ochtend met paniek belt dat de afwasmachine met spoed gerepareerd moet worden. Het is dan ook belangrijk dat je als elektromonteur goed bereikbaar bent en een rijbewijs hebt om snel van huis tot huis te gaan. Per dag kan je dan gemiddeld tien klusjes verwachten, maar weet dat je soms dagen niks doet en daarna het weer weken druk hebt. Het helpt als je je flexibel opstelt. Dit zijn natuurlijk aantallen van elektromonteurs in Breda, als je in een kleinere stad woont is het wat lastiger veel klanten aan te trekken. 

Welke kwaliteiten moet je hebben

Een paar kwaliteiten waren al genoemd: vroeg op kunnen staan en flexibel zijn in je schema. Voor de hand liggend is natuurlijk dat je ook een opleiding tot elektromonteur moet hebben gedaan. De opleiding tot elektromonteur is gepast voor jou als je lekker met je handen werkt, houdt van doorwerken tot je tot een oplossing hebt gevonden en ook creatief bent. De creativiteit is echt een must omdat elke klant een ander probleem presenteert, jij moet op dat moment hoe dan ook het probleem oplossen, soms vergt dat een speciale aanpak. Je hebt natuurlijk ook collega’s, dus een teamplayer zijn helpt voor je eigen plezier. De klussen doe je in je eentje, maar ook dan heb je sociaal contact met klanten. Een vlugge babbel hebben en een goede indruk kunnen maken zorgen er dan voor dat je goede recensies krijgt en dus ook vaker klussen boekt!