Rijschoolericbakker
Image default
Recreation / Motorcycles

E-bike aanschaffen

Een hoop mensen kiezen ervoor om een e-bike aan te schaffen, dit vanwege de vele voordelen van een e-bike. Eén van de voordelen is dat de e-bike trapondersteuning geeft, waardoor het ook geschikt is voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Daarbij is een e-bike uitermate geschikt om lange afstanden af te leggen en een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een auto. Het enige nadeel is dat een e-bike een vrij dure aanschaf is.

 

E-bike kopen

Als je van plan bent om een e-bike aan te schaffen is het zeker aan te raden om ook op het internet rond te kijken. Vaak kun je hier interessante aanbiedingen vinden, waardoor je de kosten aardig kunt drukken. Over het algemeen is het ook een stuk goedkoper om een e-bike op het internet te kopen. Veel webwinkels hebben namelijk last van een flinke concurrentie, waardoor ze eerder geneigd zijn om elektrische fietsen goedkoper aan te bieden. Sommige zitten bijna tegen de inkoopprijs aan, waardoor de fiets niet goedkoper aangeboden kan worden. Daarbij zijn er steeds meer webwinkels te vinden die bereid zijn om de fiets op afbetaling te verkopen.

Kwaliteits e-bike aanschaffen

Een veel gemaakte fout is het kopen van een relatief goedkope e-bike, die vaak toch wat minder lang mee gaat dan verwacht. Hierdoor is de aanschaf toch onverwachts duurder. Een veel gehoorde klacht is dat de accu het binnen een paar jaar begeeft. Deze kan dan vervangen worden, maar dat is relatief duur, waardoor het misschien beter is om een nieuwe elektrische fiets aan te schaffen. Het is dan ook aan te raden om je goed te laten informeren over de accu die er op de fiets zit. Je kunt beter een iets duurdere accu kopen, dan een goedkoperen. Je hebt er dan veel langer plezier van. Helaas is het kwaliteitsverschil ook vaak terug te zien in de uiteindelijke prijs van de e-bike.